wijnproeverij

Donderdag 3 november 2022 18.40 uur: het liedje “zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam” wordt stilletjes geneuried en welgeteld 5 deelnemers aan de Wijnproeverij bij Sligro Forepark kijken blij om zich heen en bekennen “Tja…wij zijn op tijd!!!”. Dat voorspeld niet veel goeds.
Volgens de bijgehouden intekenlijst zouden 33 personen bij de proeverij aanwezig zijn en tja, er was geschreven inloop vanaf 19.00 uur dus met nog 20 minuten op de klok moest dit toch helemaal goed komen!
Mark, de Vinoloog bij uitstek van Sligro, veraste de eerste aanwezigen met een Saumur Brut Vintage 2018 van het wijnhuis Bouvet Saphir (een licht vanille smakende frisse wijn, tintelend, mousserend die ook doet denken aan de Pro secco) en met de aanvulling “graag dit glas voor de avond bij u houden” van Mark completeerde het verhaal.

De ingeschreven leden en hun introducés kwamen uit ‘alle hoeken’ van de regio, maar de Scheveningers hadden in dit geval de beste papieren want naast Dick van der Toorn, en Rob Smiet vertelde Ton en Co de Lange dat zij geen hinder hadden ondervonden van de files die door de ANWB waren opgesomd.
Langzaamaan kwamen de stille genieters af op de voor de Haegsche Duym
gereserveerde ruimte “de Brasserie” en rond 19.10 uur informeerde Mark
belangstellend of “ er nog meer genieters werden verwacht”?
Op dat moment zouden nog 12 deelnemers onderweg zijn, want inmiddels was bekend geworden dat Pim ziek thuis was, Lenie van der Voort waarschijnlijk rechtsomkeert had gemaakt vanwege de vele opstoppingen en Leon van der Velde ons per mail had laten weten dat hij te horen had gekregen dat Corona bij hem was geconstateerd en het niet verstandig achtte om zich bij de groep te voegen.
Ron Verhulst merkte dat hij een afslag te vroeg naar rechts was afgeslagen en dus weer in de Rijswijkse Plaspoelpolder was aangekomen (maar vol lof sprak over zijn navigatie) dus ook later was arriveerde.

Uiteindelijk 28 van de 33 personen genoten van de:
1. Saumur Brut Vintage 2018 van wijnhuis Bouvet Saphir uit de Loire streek in
Frankrijk,
2. Domaine de l’Aigle Chardonnay 2021 uit de zuidelijke streek Linoux in Frankrijk, een heerlijke
3. Gran Reserva 2015 van Luis Canas uit Rioja Spanje en
4. tot slot een Dona Bernarda 2018 van het huis Luis Felipe Edwards uit Colchagua uit Chili, dit alles met een heerlijk bijpassend hapje om de wijn nog meer uitstraling te geven en te laten proeven waarbij de desbetreffende wijn perfect bij zou kunnen passen.

Wij danken Steven Bakker van Sligro Forepark voor de geboden gastvrijheid en zijn Vinoloog Mark die – tezamen met zijn rechterhand waarvan mij helaas de naam is ontschoten – ons op een kundige wijze kennis heeft laten maken met enkele van hun prachtige wijnen. Tot slot had Charles Boom een klein presentje voor Mark en lovende woorden voor zijn presentatie.

 

Enkele foto’s ter ilustratie.