klaverjastoernooi vrijdag 6 november 2015

Record aantal deelnemers op ons klaverjastoernooi

 

Op vrijdag 6 november 2015 organiseerde De Haegsche Duym alweer voor de derde keer  een klaverjastoernooi en nog niet eerder mochten we zoveel enthousiaste deelnemers verwelkomen.

Aan dertien tafels begonnen 52 strijdlustige klaverjassers aan een toernooi over drie rondes dat geroutineerd in goede banen werd geleid door spreekstalmeester Charles Boom.

Zijn zoon Fred was de uitdaging aangegaan om alle deelnemers gedurende de hele avond ruimschoots te voorzien van hapjes en drankjes. Dat verdient respect want hij heeft zich letterlijk in het zweet gewerkt!

Het toernooi eindigde in een overwinning voor het koppel Baggerman / Bollebakker.

 

Er werd ook weer gejokerd waarvoor zich tien deelnemers hadden gemeld. Lenie van der Voort bleek na afloop het minste aantal punten te hebben gescoord en werd hiermee – aanvankelijk tot verbazing van een van de rekenmeesters van de avond – de winnaar.

 

Tot slot, het was inmiddels al zaterdag geworden, presenteerde Charles nog de traditionele loterij waarna de prijsuitreiking volgde.

Het voltallig aanwezige bestuur van De Haegsche Duym kon na afloop tevreden terugzien op een toptoernooi. Wij zijn veel dank verschuldigd aan onze gastheer Paul Karreman die een prachtige ruimte in het pand van zijn Verhuurbedrijf Paul ter beschikking stelde om ons toernooi in een gezellige sfeer te laten plaatsvinden.

De organisatoren van de avond, Charles Boom en Pim Hielkema verdienen tenslotte alle lof van de andere bestuursleden voor hun inzet om het toernooi tot een succes te maken.

 

Prijzenpracht Nogmaals tellen Kampioenen Jokeraars