Nieuwjaarsborrel 2015

 

Directeur Haags Openbaar Vervoermuseum onderscheiden met Haegsche Duym

 

In aanwezigheid van een groot aantal leden van de Vereniging De Haegsche Duym heeft Peter Scheepmaker, de vrijwillig directeur van het Haags Openbaar Vervoermuseum vrijdag 15 januari jl. uit handen van cabaretier Fred Zuiderwijk na een hilarische speech een zilveren “Haegsche Duym” ontvangen. De onderscheiding, die hij naar het oordeel van de vereniging in alle opzichten heeft verdiend, werd hem uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging in het museum.

Peter Scheepmaker (60) is al meer dan veertig jaar in verschillende functies als vrijwilliger aan het museum verbonden.

Mede door zijn enorme inzet is het Haagse tramerfgoed in schitterende staat bewaard gebleven op een locatie die bij de meeste Hagenaars bekend staat als de remise Frans Halsstraat.

De laatste jaren geeft hij als onbezoldigd directeur leiding aan de organisatie van het HOVM, dat tegenwoordig ook als evenementenlocatie wordt geëxploiteerd onder de naam De Remise.

Peter Scheepmaker toonde zich in zijn dankwoord blij verrast en ook dankbaar dat hij voor een Haegsche Duym was genomineerd. Hij droeg de onderscheiding op aan alle vrijwilligers die voor het HOVM actief zijn.

De Vereniging De Haegsche Duym is een vereniging van Haagse ondernemers die jaarlijks een vrijwilliger in het zonnetje zet die zich – vaak al vele jaren – verdienstelijk heeft gemaakt voor onze samenleving.