Uitreiking 22 mei 2022

WEER een HAEGSCHE DUYM uitgereikt op 22 mei 2022

..na een periode van 2 jaar volledige stilte (door corona) werd er eindelijk weer een Haegsche Duym (de twaalfde!) uitgereikt in een feestelijke lentebijeenkomst van de vereniging “de Haegsche Duym” bij restaurant PEX. Het weer was geweldig en ondanks dat de benedenzaal feestelijk was ingericht kozen heel veel leden de buitenruimte heerlijk in de zon toch nét iets aantrekkelijker dan de benedenzaal.
En ook de genomineerde was er…Jawel, Kees de Boer uit Delft meldde zich, vergezeld met zijn lieftallige echtgenote en man die Kees had aangemeld als genomineerde. Als de voorzitter het woord neemt en de aanwezige welkom heet maakt hij in het kort nogmaals duidelijk waarom wij hier bijeen zijn!
Als de CV van Kees wordt voorgelezen is het stil in de zaal: een kleine opsomming: Gestart als speler van GKV (Gymnastiek Korfbal Vereniging) in 1978, Bondsscheidsrechter (15 jaar) 10 jaar verenigingsscheids-rechter, onderhoud en materiaalcommissie, voorzitter, penningmeester, assensor, propaganda-jubileum- senioren-, kascontrole-, sponsor- commissie. Jeugdtrainer, seniorentrainer.
En zoals het bij heel veel Duymers gaat die dit kleinood uitgereikt kregen is het bij Kees niet veel anders…. De bescheidenheid zelve. Met een blik van “Mwoah, dat doe je toch gewoon!” sluit hij zich aan in de rij van gedecoreerden die door hun inzet als vrijwilliger zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het terrein van jeugd, sport en of recreatie. Kees chapeau. Een waardig drager van de zilveren Duym.